Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ιδεοληψίες ή φωτογραφικές αναθέσεις;



Εμείς παρακολουθούμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο τους σχολιασμούς του αντιδημάρχου Ηλία Κουντρομιχάλη για δύο λόγους:

Ο πρώτος γιατί εκφράζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις κυβερνητικές θέσεις και
 ο δεύτερος γιατί με τις ευθύνες που έχει επωμισθεί, ως αντιδήμαρχος δεν είναι υπερβολή, εάν πούμε, ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην διαμόρφωση της πολιτικής της δημοτικής αρχής.

Στον τελευταίο σχολιασμό του κατηγορεί την αντιπολίτευση για εμμονή σε ιδεοληψίες, επειδή είναι αρνητική σε αναθέσεις σε ιδιώτες βασικών εργασιών, που έχουν σχέση με την καθαριότητα και την απομάκρυνση μπάζων και κλαδιών από τους χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του, ότι εφόσον ο Δήμος, δεν είχε φροντίσει να έχει το απαραίτητο προσωπικό, από την προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής, η λύση της ανάθεσης αποτελεί πλέον μονόδρομο, όμως με μία προϋπόθεση: οι αναθέσεις να μην είναι φωτογραφικές.

Γιατί, εάν ο Δήμος «ταΐζει» συγκεκριμένους εργολάβους, τότε υπάρχει θέμα, όχι νομικό, αλλά ηθικό. 

Αυτό μας τόνισε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι υπέρ της ίσης μεταχείρισης όσων συμμετέχουν στις προκηρύξεις του Δήμου.

Όσο για τις ιδεοληψίες της μιας ή της άλλης πλευράς, αυτές ελάχιστα απασχολούν τους δημότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την παραγωγή έργου και μόνον.

Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...