Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Η Τράπεζα Πειραιώς αθέτησε τα συμφωνηθέντα για το δημοτικό ακίνητο που τη στεγάζει στην Παροικιά;



Θυμίζουμε στους δημοτικούς συμβούλους, ιδιαίτερα στους νέους, την περίπτωση του ακινήτου που στεγάζει την τράπεζα Πειραιώς στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους στην Παροικιά.

Το οικόπεδο που χτίστηκε το κτίριο, ήταν δωρεά της Κοινότητας Πάρου, προκειμένου να στεγαστεί η Αγροτική Τράπεζα, που ως τραπεζικός φορέας εξυπηρετούσε τους αγρότες μας.

Στο συμβόλαιο της δωρεάς υπάρχει σημαντικός όρος, που ακυρώνει τη μεταβίβαση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σε περίπτωση που καταργηθεί το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, το ακίνητο θα περιέρχεται στην ιδιοκτησία της κοινότητας Πάρου, δηλαδή στο Δήμο μας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μαρινόπουλος, μετά την κατάργηση του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας,  εντόπισε τον όρο της ανάκλησης της δωρεάς και έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ορθώς προχώρησε στην ανάκληση της δωρεάς και στην εγγραφή του ακινήτου στη μερίδα του Δήμου στο υποθηκοφυλακείο της Πάρου.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ενημερώθηκε σχετικώς,όπως  αρχικά είχε λεχθεί, είχε συμφωνήσει στην απόδοση του ακινήτου και αυτός ήταν ο λόγος που η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με απόφασή της καθόρισε και το εύρος του ενοικίου που θα πλήρωνε η Τράπεζα.

Έκτοτε κυκλοφορούν διάφορα για αθέτηση των συμφωνηθέντων από την τράπεζα.

Επειδή η αξία του ακινήτου είναι αρκετά μεγάλη ερωτάται η δημοτική αρχή, εάν αληθεύουν τα κυκλοφορούντα, σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει ο Δήμος και εάν αυτές έχουν οδηγήσει σε θετικά για το Δήμο αποτελέσματα.

Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...