Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Οι επισκέψεις του Δημάρχου στο κράτος των Αθηνών



Επικροτούμε την ενέργεια του Δημάρχου να επισκεφτεί το κράτος των Αθηνών και μάλιστα την πολιτική ηγεσία σειράς υπουργείων.

Το φιλικό πνεύμα που αντανακλάται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και στα προβλήματα της Πάρου, που έθεσε υπόψη των υπουργών, η προσέγγιση ήταν το ίδιο φιλική και με διάθεση επίλυσής τους.

Τα ερώτημα είναι πόσες μελέτες είναι ώριμες για τα αναγκαία έργα υποδομής της Πάρου.
Γιατί χωρίς ώριμες μελέτες έργα δεν πραγματοποιούνται.

Και επειδή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου με την υποστελέχωση που έχει δεν επαρκεί για τη σύνταξη και ωρίμανση μελετών, η μόνη λύση βρίσκεται στις αναθέσεις σε καλά οργανωμένα  μελετητικά γραφεία, τα οποία στο συντομότερο δυνατό χρόνο θα τις έχουν παραδώσει και οι οποίες θα είναι ώριμες για ένταξη σε μέτρα της Περιφέρειας ή στα τομεακά προγράμματα των υπουργείων.

Εμείς μάλιστα προτείνουμε ο πιο δραστήριος από τους αντιδημάρχους να παρακολουθεί την πορεία των μελετών, ώστε αυτές να παραδίδονται στους προβλεπόμενους από τις συμβάσεις χρόνους.

Κι αυτό γιατί ο πολιτικός χρόνος τρέχει, πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζονται κάποιοι και τα προβλήματα όσο παραμένουν άλυτα διογκώνονται και γίνονται πολύ πιο δύσκολα στην επίλυσή τους.

Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...