Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Με τα επικίνδυνα δέντρα θα γίνει επιτέλους κάτι; Τι περιμένει η Δασική Υπηρεσία; Να συμβεί το ατύχημα;



Αρχές Σεπτέμβρη έπεσε το δέντρο στην πλατεία Εκατονταπυλιανής ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα ήταν μεγάλη και εστιάστηκε και σε άλλες περιπτώσεις δέντρων που η μεγάλη κλίση που έχουν πάρει τα καθιστά επικίνδυνα για κάθε διερχόμενο.

 Δεν γνωρίζουμε πόσα έγγραφα και από ποιους φορείς στάλθηκαν στη Δασική Υπηρεσία για να προχωρήσει σε σχετικό έλεγχο, ιδιαίτερα στο αλσύλλιο της Εκατονταπυλιανής.

Επειδή συνήθως ενεργούμε «κατόπιν εορτής» και αφού συμβεί το ατύχημα, καλούμε τη Δασική Υπηρεσία και σε  περίπτωση που έχει αδιαφορήσει τους φορείς της Πάρου και ιδιαίτερα το Δήμο να προχωρήσουν σε ενέργειες.

Ποιες;

Να επικοινωνήσουν με τη Δασική Υπηρεσία τηλεφωνικώς και αυτή να δώσει εντολή στον υπάλληλό της στην Πάρο τηλεφωνικώς, ώστε να σημαδευτούν τα επικίνδυνα δέντρα και το συνεργείο του Δήμου να προχωρήσει στην κοπή τους.

Δυστυχώς με τα έγγραφα δεν γίνεται δουλειά. Ασφαλώς προηγούνται της όποιας ενέργειας, αλλά συνήθως δεν οδηγούν σε αποτέλεσμα.

Και εάν υπάρξει και πάλι αδιαφορία υπάρχει και ο εισαγγελέας που θα κληθεί να ενεργοποιήσει το νόμο για παράβαση καθήκοντος.


Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...