Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ατυχής παρέμβαση δημοτικού υπαλλήλου για τη μη μετάδοση συνεδριάσεων στην Πάρο

Μία παράλογη απαγόρευση η οποία «συγκρούεται» με τον κανονισμό λειτουργίας δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων είχαμε στον δήμο Πάρου κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Πάρου στις 15/10/2019.
Συγκεκριμένα, η δημοτική κοινότητα Παροικιάς προκειμένου να ενημερώνει καλύτερα τους πολίτες αποφάσισε οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και να υπάρχει κάλυψη μέσω διαδικτύου, από τη στιγμή που συνεδριάζει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου και εκεί, υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για να γίνει αυτό.
Παρά ταύτα, δημοτικός υπάλληλος υποστήριξε ότι αυτό για να γίνει θέλει «μεγάλη προεργασία» (ασχολίαστη η δήλωσή του…), καθώς μιλάμε για άνοιγμα υπολογιστή και μέσω προγράμματος αναμετάδοση, ενώ υποστήριξε ακόμα, ότι υπάρχει ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα!
Για μία ακόμα φορά δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε τις παρεμβάσεις δημοτικών υπαλλήλων της Πάρου και τις αυθαίρετες αποφάσεις τους… αλλά θα θυμίσουμε ότι με βάση τον κώδικα κανονισμού λειτουργίας ο χαρακτήρας των δημοσίων συνεδριάσεων των συμβουλίων είναι η παρουσία των φορέων της τοπικής κοινωνίας καθώς και πολιτών, στους δε δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση, και τέλος, επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων.
Fileleutheros
Πηγή:

Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...