Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Πέντε χαμένα χρόνια χωρίς έργα υποδομής στο νησί



Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία τα προβλήματα, που 5 ολόκληρα χρόνια παρέμειναν άλυτα και τώρα ξαφνικά 48 μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, «ξεκίνησε» για κάποια  από αυτά η ...επίλυσή τους.

Προφανώς η εκτίμηση που έχει κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή για το εκλογικό σώμα  είναι, ότι αυτό διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου και ότι για άλλη μια φορά θα εντυπωσιαστεί από το περιτύλιγμα ενός κουτιού, που είναι κενό περιεχομένου.

Και εξηγούμαστε:

Έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να γίνει πριν από λίγες μέρες η ανάθεση της μελέτης για την κατασκευή του 2ου Γυμνασίου της Παροικιάς.

Έπρεπε να περάσουν 5 ολόκληρα χρόνια για να γίνει πριν από λίγες μέρες, νέα ανάθεση μελέτης (η τρίτη κατά σειρά) για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικιάς, όταν δεν έγινε ούτε το ελάχιστο, δηλαδή η κοπή της γωνίας του αλσυλλίου  για τη δημιουργία ενός τριγώνου που θα διευκόλυνε την κυκλοφορία.

Έπρεπε να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια για να ξεκινήσει το λιμάνι της Αλυκής, που η κατασκευή του σύμφωνα με εκτίμηση των κατοίκων της περιοχής θα σέρνεται για κάποια χρόνια, επειδή το εργοτάξιο λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό.

Και πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια,

Χωρίς να έχει λειτουργήσει ακόμη η μονάδα αφαλάτωσης, παρά τη διαβεβαίωση ότι θα λειτουργούσε το καλοκαίρι του 2018,

Χωρίς να κατασκευαστεί δεύτερο κύτταρο στο ΧΥΤΑ, που φράκαρε και σε λίγο χρόνο τα σκουπίδια θα πετιούνται χύμα στη γύρω περιοχή, καθιστώντας την τοξική και επικίνδυνη για την υγεία μας,

Χωρίς σύγχρονη αντιμετώπιση περισυλλογής των απορριμμάτων,

Χωρίς ούτε μία μελέτη για την κατασκευή των νηπιαγωγείων της Παροικιάς,

Χωρίς την κατασκευή έργων αποχέτευσης, στην Αγκαιριά, στην Αλυκή, στις Λεύκες και στον Κώστο,

Χωρίς καμιά αξιοποίηση του Αγροκηπίου,

Χωρίς καμιά ουσιαστική προσπάθεια ανάδειξης των αρχαίων λατομείων.

Και τα «χωρίς» δεν έχουν τελειωμό.

Και ποια έργα θα μας παρουσιάσει προεκλογικά ο Μάρκος Κωβαίος;

Το αεροδρόμιο, που χωρίς την AEGEAN δεν θα είχε λειτουργήσει και που αυτή τη στιγμή στερείται των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Την αίθουσα του ΕΠΑΛ, που χωρίς την παρουσία των θιάσων δεν θα είχε ολοκληρωθεί και το κλειστό της Μάρπησσας, που χωρίς το σχολικό έργο της περιοχής, που βρίσκονταν σε εξέλιξη, ούτε αυτό θα είχε ολοκληρωθεί.

Με αυτά τα προεκλογικά «όπλα» κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ο Μάρκος Κωβαίος,
με μπόλικη αισιοδοξία, με γνωστό καθοδηγητή και πολλά χωρίς.

Η κρίση δική σας.




Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...