Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Οι αλλαγές που έγιναν στη σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου από 2014 μέχρι σήμερα




Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε τη θητεία του το 2014 ορεξάτο και με διάθεση προσφοράς.
Όμως από την αρχή φάνηκαν τα πρώτα σύννεφα στην παράταξη του Δημάρχου.

Με το «καλημέρα» ήρθε η παραίτηση της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Πατέλη, που είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάδειξης των αρχαίων λατομείων, η οποία αντικαταστάθηκε από τον πρώτο επιλαχόντα  Λουκή Γεώργιο του Κων/νου.

Στη συνέχεια ο τοπικός σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Νάουσας Παναγιώτης Σιμιτζής ανεξαρτητοποιήθηκε,  προφανώς επειδή διαφώνησε για θέματα που αφορούν τη Νάουσα.

Ακολούθησε η αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου Άγγελου Πατέλη από την παράταξη του Δημάρχου και η ανεξαρτητοποίησή του λόγω πολιτικών διαφωνιών.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και ήρθε η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ραγκούση, λόγω διαφωνιών με το Δήμαρχο, ο οποίος αντικαταστάθηκε από την δεύτερη στη σειρά των επιλαχόντων Μανωλάκη Θεοδοσία.

Και εκεί που περίμενε ο καθένας μας να μπει τέλος  στις παραιτήσεις και να σταθεροποιηθεί η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, ήρθε η σειρά του Πέτρου Ρούσσου (Κοντογιώργη) να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ο οποίος  αντικαταστάθηκε από τον τρίτο επιλαχόντα  Ρούσσο Κων/νο του Γεωργίου.

Αλλά και οι ανεξαρτητοποιήσεις συνεχίστηκαν με την παραίτηση του Θανάση Μαρινόπουλου από τη θέση του προέδρου της ΚΔΕΠΑΠ και τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

Τέλος, σχετικά πρόσφατα, είχαμε τη ηχηρή παραίτηση του αντιδημάρχου  Χρήστου Χριστόφορου,  υπεύθυνου των οικονομικών και της τουριστικής επιτροπής του Δήμου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο επιλαχόντα  Παντελαίο Ηλία του Ιωάννου.


Η παράταξη του Χρήστου Βλαχογιάννη παρέμεινε σταθερή, χωρίς καμιά αλλαγή στη σύνθεσή της, σε αντίθεση με τις δύο άλλες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στη ΚΕΠΟΣΑ και στα πλαίσια της απόφασης που είχε πάρει να εναλλάσσονται οι δημοτικοί σύμβουλοι, είχαμε την παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Σαρρή για να ακολουθήσει μετά και η παραίτηση του Αλέξη Γκόγκα. 
 Στη θέση του Νίκου Σαρρή ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Τάσος Κασαπίδης και στη θέση του Αλέξη Γκόγκα, ο Νίκος Βολοσυράκης, που μετά από λίγο παρέδωσε την έδρα στο  Σωτήρη Καστρουνή. Ακολούθησε η παραίτηση του Τάσου Κασαπίδη και η αντικατάστασή του από τον Φραγκίσκο Κεφάλα.

Τέλος στη Λαϊκή Συσπείρωση, μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Νέστορα Γκίκα, ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Αναστάσης Γκίκας, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον  Νίκο Τσιγώνια, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Πάρου.

Οι αλλαγές στην σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις  και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις πρωτοκλασάτων μελών του, απέδειξαν το σοβαρό έλλειμμα συνοχής στην παράταξη του Δημάρχου. 

Και αναφερόμαστε μόνο στην παράταξη του Δημάρχου γιατί αυτή μας ενδιαφέρει, αφού αυτή διοικεί το δήμο.

Ο τρόπος  που ο Δήμαρχος συγκρότησε το ψηφοδέλτιό του, είχε ως στόχο την εκλογική του επικράτηση και όχι τον τρόπο  διοίκησης του Δήμου. 

Και αυτό φάνηκε από την αδυναμία της δημοτικής πλειοψηφίας να προχωρήσει σε σχεδιασμό της μελλοντικής πορείας του νησιού και να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται κυρίως με την καθημερινότητα του δημότη.

Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...