Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Άψογη η οργάνωση της πρώτης Λαϊκής Συνέλευσης της Κοινότητας Πάρου. Περιορισμένη η συμμετοχή των κατοίκων. Ουσιαστικός ο διάλογος.



Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Πάρου, η οποία σκοπό είχε να ακούσει απόψεις και αιτήματα κατοίκων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Στην αρχή η  πρόεδρος Μαργαρίτα Αργουδέλη προχώρησε σε σύντομη ενημέρωση σχετικά με τη δραστηριότητα της Κοινότητας.

Μας είπε ότι από την 1η του Σεπτέμβρη που ανέλαβαν καθήκοντα συνεδρίασαν 4 φορές και όλες οι αποφάσεις που πήραν ήταν ομόφωνες.

Προηγουμένως είχε διευκρινίσει, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνει το Συμβούλιο της Κοινότητας έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και ότι αυτές οριστικοποιούνται με τις όποιες πιθανές αλλαγές από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα θέματα για τα οποία αποφάσισε η Κοινότητα:


Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας

Ενεργοποίηση  των υπηρεσιών του Δήμου για τα επικίνδυνα κτίρια για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού.

Μελέτη οδοσήμανσης και αντικατάσταση των κατεστραμμένων πινακίδων.

Αποκατάσταση των κοινοχρήστων χώρων που χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θετική γνωμοδότηση αιτήματος του Λυκείου για τη φύλαξη του αύλειου χώρου του και αλλαγή της χρήσης του, ώστε να χαρακτηριστεί δημόσια αυλή.

Πρόταση για αγορά χώρων στάθμευσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης το Συμβούλιο προχώρησε σε αυτοψία των ρεμάτων και υπέβαλε σχετική έκθεση στο Επαρχείο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα διάφορα προβλήματα και τις ελλείψεις που αφορούν  τα σχολεία του οικισμού.

Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα  και στα πλαίσια του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος που υπήρχε, έγιναν ορισμένες αλλαγές στο ήδη ψηφισμένο πρόγραμμα από το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Τέλος προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τη στέγαση της Κοινότητας. Μας είπε ότι η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου αποφάσισε τη στέγαση της Κοινότητας στο δημοτικό κτίριο πίσω από το ΚΑΠΗ, που στέγαζε παλαιότερα τη δημοτική βιβλιοθήκη.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση ζήτησε τις απόψεις της συνέλευσης δηλώνοντας ότι θα καθιερωθεί ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας   μέσω των λαϊκών συνελεύσεων.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των κατοίκων, οι οποίοι έθεσαν θέματα που απασχολούν την Παροικιά, μεταξύ των οποίων κυρίαρχο πρόβλημα ήταν το κυκλοφοριακό.

Αξίζει να σημειωθεί η άψογη διεύθυνση των εργασιών της λαϊκής συνέλευσης από τον πρόεδρο Λουΐζο Κοντό.


Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...