Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ 5000 ΕΥΡΩ;




Το καλοκαίρι του 1996, επί δημαρχίας Αργουζή, είχε γίνει μία σοβαρή προσπάθεια για ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου Παροικιάς. Συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα μετά από προσωπική δουλειά, αλλά και δωρεές (εκδοτικοί οίκοι και τράπεζα). Μέρος των χρημάτων δόθηκε για τα συμβόλαια του κτηρίου στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το οποίο όμως προοριζόταν για το μουσείο. Τα υπόλοιπα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό για το Λαογραφικό Μουσείο, που ανοίχτηκε στην Alpha Bank, αφού η τράπεζα είχε προσφέρει 400.000 δραχμές για το μουσείο. Σήμερα το ποσό ανέρχεται σε 5231 ευρώ.

Προκειμένου να χαθούν τα χρήματα σκεφτήκαμε, εμείς που δουλέψαμε, να τα πάρει ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκουν και τα λαογραφικά θέματα. Μάλιστα πριν ένα χρόνο είχαμε πάει και βάλαμε υπογραφές για την εκταμίευση, η οποία όμως τελικά δεν έγινε και εμείς το μαθαίνουμε μόλις τώρα.

Η τράπεζα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει φορέας!!!!! Για να γίνει η είσπραξη, πρέπει, λέει, ο Δήμος να κάνει αποδοχή του Συλλόγου;;; Από το σύλλογο μαθαίνουμε ότι ο Δήμος αρνείται, λέει ότι δεν μπορεί.

Τελικά, δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Υπάρχει αυτό το ποσό στην Τράπεζα, είναι δικά μας τα χρήματα, εκτός από την προσφορά της τράπεζας, με κίνδυνο να χαθούν και δεν γίνεται τίποτα να τα πάρει ο σύλλογος;

Η επιστολή θα κοινοποιηθεί όπου μπορούμε, από τον τύπο, το fb, τα κεντρικά της Τράπεζας, την ΕΚΠΟΙΖΩ κλπ. Εάν υπάρχει δικηγόρος διαθέσιμος να βοηθήσει την προσπάθεια, ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Τα χρήματα αυτά είναι προϊόν σκληρής προσπάθειας και πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν και να μη χαθούν.

Δήμητρα Σοφιανού και Ελένη Τζουγανάτου.

Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...