Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ο Πάνος Κεμπάμπης, η στέγαση της Κοινότητας Παροικιάς και… μερικά άλλα.



Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Κεμπάμπης είναι αντιδήμαρχος «άνευ χαρτοφυλακίου», σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις αποδείχτηκε αποτελεσματικός σε θέματα που αφορούν την Παροικιά.

Στις δύο περιπτώσεις προστάτευσε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου από αυθαιρεσίες ιδιωτών και στην τρίτη έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης για τη στέγαση της Κοινότητας Πάρου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος και συμμετέχουν οι 4 αντιδήμαρχοι, ο Πάνος Κεμπάμπης, ο Ηλίας Κουντρομηχάλης και ο Δήμαρχος ψήφισαν υπέρ της στέγασης της Κοινότητας Πάρου στο δημοτικό ακίνητο πίσω από το ΚΑΠΗ,  σε αντίθεση με τη Δώρα Σαρρή και το Βατίστα Ρούσσο που τάχτηκαν υπέρ της στέγασης σε χώρο ανύπαρκτο εντός του Δημαρχείου.

Στη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος, ο ρόλος του Πάνου Κεμπάμπη υπήρξε καθοριστικός. Κατάφερε να δώσει λύση σε ένα ουσιαστικό πρόβλημα, που από λάθη ή και σκοπιμότητες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών καθυστέρησε εδώ και 3 μήνες.

Η «απειλή» ότι η Κοινότητα, με τη λύση που δόθηκε, δεν θα διαθέτει γραμματειακή υποστήριξη, επειδή η ορισθείσα υπάλληλος δεν μπορεί να μετακινηθεί, από το Δήμο στα γραφεία της Κοινότητας, μόνο αστεία φαντάζει.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει μοναδικό αντικείμενο τα κοιμητήρια και μπορεί άνετα να εξυπηρετήσει γραμματειακά την Κοινότητα μεταφέροντας τον υπολογιστή της στο νέο της γραφείο.

Αλλά, εάν υποθέσουμε ότι και αυτό είναι δύσκολο, υπάρχει η λύση της Μάρπησσας.

Η πρόεδρος Άννα Αντωνοπούλου, εξαίρετη υπάλληλος του Δήμου και τώρα συνταξιούχος, καλύπτει με υποδειγματικό τρόπο το γραμματειακό κενό της Κοινότητας.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την Παροικιά. Όχι από την πρόεδρο, που έχει και επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά από άλλο μέλος του συμβουλίου, που είναι αρχιτέκτονας, έχει οργανωτικές ικανότητες και κυρίως γνωρίζει πολύ καλή γραφή και ανάγνωση κυρίως της νομοθεσίας και όχι μόνο αυτής που αναφέρεται στα πολεοδομικά.

Ας ξεκινήσει επιτέλους να λειτουργεί οργανωμένα η Κοινότητα μήπως και κάτι αρχίσει να κινείται στην ταλαίπωρη Παροικιά.

Και μια φιλική υπόδειξη προς τον Πάνο Κεμπάμπη: Μην ερεθίζεις τον Ροκονίδα με τα αντικομμουνιστικά σου. Ο καθένας μας έχει τις απόψεις του και… τις αδυναμίες του. Το ζητούμενο είναι το μέλλον της Παροικιάς και σ΄αυτό συμφωνείτε σε πολλά.

Κορονοϊός και Πάρος: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Εάν υπάρξει σοβαρό περιστατικό πνευμονίας, ύποπτο κορονοϊού, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί στο νησί; Ο γιατρός που θα επισκεφθε...